DKK 2009.11.10. 12:30

Csorba csőrű sasok

Végignéztem egy gyors kereséssel, hogy ki, mit írogat mostanában NFL témában itt a blog.hu-n és találtam egy érdekességet. A philly.blog.hu egy kizárólag Philadelphia Eagles-el foglalkozó kis rajongói csoportosulásnak tűnik, szerzője gyakran mélyen elemezve taglalja a csapat háza táján zajló eseményeket, láthatóan jelentős háttérismerettel.

Az alábbiakban utólagos engedelmével közlök egy rövid részt a legfrissebb postból, mely az Eagles Dallas elleni botlását taglalja: 

Nem értem...
 
  • miért rúgunk FG-t 4:27-tel a vége előtt, ha nincs több időkérésünk és egy Dallas Offense-t kell megállítani
  • miért fogy el a tudomány, ha egy yardot kell haladni
  • miért tud Austin labdát kapni 3 védő között
  • miért nem hívtunk több trükkös playt
  • miért kellett megint több ezer yard büntetést beszedni
  • miért nem tudunk szoros meccset nyerni (most már 2 éve, csak fölényes győzelem, vagy vereség)
  • miért kell eszetlenül blitzelni minden szituációban (PO részvétel jár a legtöbb sackért a ligában?)
 
Nem álltam meg a következő kommentet:
 
Üdv!

Csak csendben merem mondani, nehogy az itt lakozó vérmes Eagles drukkerek lehurrogjanak... :-)

Az egy yardnál történő "tudományelfogyás", field gól rúgás, trükkös play hiány szerintem két dolgon múlik:

- egy edző aki már nagyon régóta áll a partvonalon ugyanannál a csapatnál, és egyébként sem a legfrisebb "új hullámot" képviseli a 32 Head Coach között nem dönt másképp. Ha pedig a trükkös play fantázia abban merül ki, hogy Vick néha pályára lép és játszanak egy wildcatet, az kevésé. Ráadásul az Eagles wildcatben jóval kevésbé "bevállalós", mint a felállást újrafeltaláló Dolphins. Nem lehet "félig-meddig", vagy "csak egy kicsit" trükkös playeket játszani, ilyenkor fel kell tenni mindent egy lapra. Egy ilyen edző viszont nem tenne ilyet, neki előny kell a bátorsághoz (egyébként nem hibáztatom nagyon, ez is egy iskola).

- Kell egy olyan QB aki mindezt ki tudja rakni a pályára. McNabb nagyon jó, látványos amit produkál, mindene meglehetne ahhoz, hogy a legjobb legyen. De nincs meg benne az a könyörtelenség, ami pl. Manningnél vagy Bradynél néha érezhető. Amikor hátrányból elindul a csapat, felszántják a pályát, és látod a QB-n, hogy demoralizálja az egyébként vezető ellenfelet. Emiatt aztán a csapattagok is elhiszik, hogy supermenek és minden sikerülni fog nekik.

Az Eagles lehetne még bajnok is az idén. Csak Mcnabb igyon vért, a bajszos kolléga (vagy nem is tudom ki hívja a playeket nálatok) meg akarjon "csajozósabban" focizni.

(Mindemellett respect Eagles, kíváncsian várom mi lesz ebből a szezonból)

 Kiegészítésként még egy pár gondolat Andy Reidről. Megnéztem az adatlapját az Eagles honlapján, csak a bulvárosabb érdekességek:

- on your iPod - Creedence Clearwater Revival

- favorite book - The Bible / Book of Mormon

A cinikus énem azt mondatja velem, hogy ez sokmindent megmagyaráz. A fociszerető énem szerint viszont egy tapasztalt head coach, és igazi karakter az NFL edzők között (bár a karaktertől állatos hasonlat jut eszembe rozmárral, vagy rajzfilmes a fejre szerelt gőzkieresztő csappal, mint a Szaffiban). Feltételezem, hogy van annyi szakmai tudása, hogy pontosan tudja, mit lehet kihozni ebből a gárdából, már csak fejben kellene kicsit rendbetenni őket. Több szerencsét nekik, a sorsolásukat elnézve még nincs veszve semmi.

A bejegyzés eredetije egyébként itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://firstdown.blog.hu/api/trackback/id/tr771515176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása