A csütörtöki Bears-49ers meccs értékelésénél kissé árnyékot vet az érékítéletemre, hogy egy komolyabb összeget sikerült buknom ezen...nem baj, ezen még túllépünk valahogy. Nem csak ez mondatja velem, hogy az a tény, hogy a medvéknél évek óta képtelenség egy épkézláb irányítót összekukázni valahonnan skandallum...

Nem láttam a mérkőzést, de a precíz futballrajongó tudja, hogy sokszor beszédes a statisztika is önmagában, és átböngészi a meccs után, hogy miért is tud két közepes képességű csapat elképesztő 6-10-es eredményt elérni egy kiemelt rangadón. Mi volt srácok, esett a hó? Csúszott a labda, vagy nem volt nyele?

Na de vissza a QB problémához. Néhány éve fogta magát ez a Bears védelem és becipelte a támadósorát a Super Bowl-ra, de azt is sikerült elmujáskodni. Ezután Lovie Smith végre megértette, ami rajta kívül pármillió Bears rajongónak már hónapokkal azelőtt nyilvánvaló volt, Rex Grossman nemcsak, hogy nem fogja megszerezni nekik a bajnoki gyűrűt, de képtelen arra, hogy vezére legyen bármilyen csapatnak legyen az akár cserkészegylet vagy hímzőszakkör.

Most hagyjuk az egyéb kítérőket, ugorjunk arra a fejezetre, amikor megérkezett a titkos fegyver, Jay Cutler (a Cutler-Orton cserét én nem értettem, de most úgy tűnik, hogy pont ezért lehet Josh McDaniels a Broncos edzője, nem pedig én). És hová jutottak ezzel a kedves úriemberrel? 5 interceptionig a tegnapi meccsen, amivel még egy tisztes 33,6-os QB ratinget is sikerült elérni. Nézzük az idei mérleget (hátha ez csak egy apró botlás volt) 14 TD, 17 interception. Ha Jay belehúz akár még több TD-je is lehet a szezon végén, mint eladott labdája.

Kritika mellé illik megoldási lehetőséget is felvázolni. Kedves medvék. A szent cél érdekén tessék elveszíteni az idén az összes többi mérkőzést, így hamar tetszik majd választani a drafton valami fiatal, nyeretlen kétéves QB fenomént.

Utószó egy kicsit már megenyhülve...

Jay, ha téged is becipel a defense a playoffba, ígérd meg, hogy másképp lesz, mint az elődöddel. Nem lenne rossz, amit csinálsz, most is passzoltál 300 yardot. Vedd elő a klasszikus iskolát, és dobd ki a stadionból a labdát, ha úgy érzed szorongatnak. Majd rúgtok egy field goalt, a defense meg teszi a dolgát. A bears irányítója nem baj, ha nem TD király, ide csak biztos kéz kell és nulla kockázat. Keep going, boy...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firstdown.blog.hu/api/trackback/id/tr411522636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2009.11.13. 20:50:28

mondanám, hogy aki Jay Cutlerre fogad, az sikeres ember nem lehet (max akkor, ha az INT-ek számát tippeli magasra), de nem akarlak megbántani:)

DKK 2009.11.13. 22:31:47

Ugyan már, nem vagyok erre érzékeny. Arra tettem, hogy 20 pontnál többet csinál a Bears, ami nem tűnt olyan lehetetlen dolognak. Tévedtem.
süti beállítások módosítása