DKK 2009.11.04. 20:00

Hazai pálya

Soha nem ragadott magával nagyon a Brett Favre jelenség. Nem néztem (Magyarországon nem nézhettem) még a focit akkor, amikor a csúcson lehetett, minden amit tudok a múltjáról tanult dolog, és csak a szakkommentátorok tisztelettől fátyolos méltatásai építették föl a fejemben a Brett apó mítoszt. Láttam pár Green Bay meccset, amin jól játszott, de igazán sosem láthattam a saját szememmel, mitől is nőtt ő olyan nagyra minden NFL rajongó szemében. Ez nyilván korosztályos problémám...

Az utóbbi években eléggé összesűrűsödtek a dolgok körülötte (nézzük kicsit szájbarágósan de egyszerűsítve, ahogy Faragó úr mondaná, a "kedves új nézőink" kedvéért). Bejelentette, hogy abbahagyja a focit, majd mégis folytatta volna, de Green Bayben már nem lehetett, erre kissé sértődötten eligazolt a Jetshez.

Európai foci párhuzam a fajsúly érzékeltetésére - Raul a Realból eligazol valamilyen semleges területre, másik országba, stb.

Brett egy közepesen sikerült szezon után megint nem nagyon tudja, hogy mit is csináljon...abba kéne hagyni, mondhatják otthon...de gondol egy nagyot, leszerződik az ősi rivális Vikingsel.

Európai foci párhuzam - Raul a Realból szezon közben átigazol a Barcelonához, nem kér fizetést, nyilvánosan elégeti a királyi mezt és leköpködi a Bernabeut. 

Majd most vasárnap pályára lép a klub ellen, melynél vagy tizenöt évig játszott, mindent ott nyert meg, amit megnyerhetett, az összes rekordját ott állította föl, szerették, imádták, bálvány volt. És mi lett? Szórt nekik 4 touchdown-t, oda-vissza felszántotta velük a pályát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor bekocogott a pályára a lila Vikings mezben, én nem tudtam megállapítani, hogy tapsolnak vagy fújolnak. Belenézett a kamerába és kacsintott egyet. Azt gondolhatta: "Fújoljatok csak gyíkok, visszajöttem...nincs probléma...bírtam itt lenni nagyon, szeretlek még titeket most is. Mutatni fogok valamit amit rég nem láttatok, hisz tudjátok, ide mindig nyerni jövök..."

Mindemellett, kicsit talán lehetett volna visszafogottabban ünnepelni a két utolsó TD-t. Elegáns lett volna, de biztos csak az európai vérem intené mérsékletre Brett apót, az amcsikat ez valószínűleg nem zavarja. A végén egyébként azért lehetett látni sok zöld mezes szurkolót is állva tapsolni...welcome home Brett...

A bejegyzés trackback címe:

https://firstdown.blog.hu/api/trackback/id/tr531496646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása